Jdi na obsah Jdi na menu
 


NLB - Kroměříž

Vítězství Igora Kasaly ...

article preview
V sobotu 19.2. 2022 se konalo kolo Národní ligy boxu v Kroměříži, kde za box club Mistřín bylo nominováno 5 boxerů.
Jelikož se nahlásila spousta závodníků z nekolika krajů, zápasilo se na 2 ringy. Bylo sestaveno celkem 53 dvojic ! To znamená, že celkově přijelo přes 100 boxerů. Jako první za Mistřín nastoupil mistr SR, ve své váze silně dominující Kristián Harasník, odchovanec BC Holíče. Ten jednoznačně přeboxoval domácího Hanáka a zvítězil tak na body.
Dále se ke svému již druhému utkání postavil mistřínský odchovanec Igor Kasala, který měl rovněž borce z Kroměříže. Po velmi vyrovnaném prvním kole si Igor všiml, že jeho soupeř boxuje v opačném gardu. A tak jeho trenéři zcela jasně urgovali Igora, aby všechny úderové série začínal zadní rukou. To se Igorovi vyplatilo a přebral v zápase iniciativu. Po několika trefených zadních úderech byl soupeř otřesen a dokonce mu vypadl i chránič chrupu. Dokonce přišlo počítání. Třetí kolo probíhalo v podobném rytmu, byť soupeř v závěru utkáni předvedl velkou bojovnost a našeho borce ješte několikrát zasáhl. Ovšem ani to nestačilo k tomu, aby utkání zvrátil ve svůj prospěch a Igor se tak mohl, po velkém boji, radovat ze svého prvního vítězství. K dalšímu utkání nastoupil Kuba Fráner, odchovanec klubu Para Boxing. Ten měl proti sobě zkušeného boxera, Horvátha z BC Havířov. Kuba to měl od začátku utkání velmi těžké, jelikož jeho soupeř při jeho 70 utkáních byl velmi rychlý, technický a pohybově vybavený. Na to bohužel nestačila ani Kubova velká odvaha, fyzička a tvrdost. Pravdou však je, že Jakub opět ukázal své velké srdce a bojoval jak lev, až do samotného konce. To však nestačilo a havířovský borec zvítězil na body. Čtvrtým borcem, který zastupoval mistřínské barvy byl Lukáš Vymyslický, rovněž mistr SR, který své utkání ukončil před limitem ve druhém kole a nenechal nikoho na pochybách, že by titul neměl oprávněně. Jako poslední za BC Mistřín nastoupil Lukáš Salay, který se bohužel při jedné z prvních úderových výměn zranil
a prohrál tak před limitem, což je pro něj i pro klub velká škoda. Všem boxerům, kteří hájili barvy našeho klubu děkujeme. Závěrem bych Vás všechny chtěl pozvat na nadcházející kolo NLB, které se bude konat po dlouhé době u nás doma ve Svatobořicích !! A tak19. března počítáme, že dojdete podpořit domácí boxery !!
Boxu zdar ! pk
 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 151172
Měsíc: 1941
Den: 56